SMANJENI OPSEG POSLOVA

Koronavirus u Općoj bolnici Karlovac: 44 zaposlenika u samoizolaciji, Fizikalna terapija ne prima nove pacijente

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 20.10.2020 14:31
  • Objavljeno 20.10.2020 u 14:28
Testiranje pred Općom bolnicom Karlovac

Testiranje pred Općom bolnicom Karlovac

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac, izvijestio je na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije da je na koronavirus pozitivno ili je u samoizolaciji ukupno 39 zdravstvenih i pet nezdravstvenih bolničkih djelatnika

'Imali smo proboj virusa u Odjel za fizikalnu terapiju i medicinu. Svi djelatnici su testirani, hvatamo kontakte. Bez obzira na režim praktično od ožujka, bolnica nije imuna na asimptomatske proboje, a to se dogodilo ovdje', kazao je ravnatelj Antica, prenosi KAportal.

Dodaje da Odjel do ponedjeljka ne zaprima nove pacijente kako bi bili sigurni da su svi testirani djelatnici zaista negativni; oni koji budu pozitivni, morat će u samoizolaciju.

Usprkos slučajevima samoizolacije, zbog kojih će neke poslove smanjiti, naglasio je da u obavljanju svih ostalih zdravstvenih usluga bolnica funkcionira normalno.

'Određeni broj anesteziologa je od ranije u samozolaciji i obzirom na režim Donje zgrade kao respiracijskoj centra, bit ćemo vjerojatno prisiljeni do petka određeni broj kapaciteta prikočiti, usporiti, možda do 30-ak posto, ne linearno, nego zbog onih kojima je taj proces liječenja potreban zbog određenih struka koje su nam sada ključne', rekao je Antica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!