covid pozitivna

Koronavirus u Kaštelima: Zaražena djelatnica vrtića

21.08.2020 u 16:45

Bionic
Reading

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata 103 su osobe novozaražene korona virusom. Iako među njima danas nema Kaštelana ipak, kako doznaje portal Kaštela, virus je ušao i u jedan kaštelanski vrtić jer je jednoj od djelatnica na prošlom testiranju utvrđeno da je pozitivna na Covid-19.

No, nema mjesta panici, javlja portal Kaštela jer poduzete su sve epidemiološke mjere da bi se spriječilo širenje zaraze među djecom. Iz tog razloga, nakon što se saznalo za oboljelu djelatnicu,vrtić je dezinficiran a svi djelatnici kao i djeca koja su u vrtiću boravila poslani su na testiranje čiji će se rezultati znati već u nedjelju.

'Nažalost, čim smo saznali da je jedna naša kolegica pozitivna, u cijelosti smo proveli sve mjere i sve naputke. Vrtić smo dezinficirali a epidemiolozi su pozvali sve direktne kontakte, djecu i djelatnike, na testiranje. Ukoliko se pokaže da nitko od njih nije zaražen naš vrtić će u ponedjeljak normalno raditi, ukoliko to ne bude slučaj svi će direktni kontakti morati u samoizolaciju', doznaje se uprave vrtića.