epidemija

Koronavirus se brzo proširio Europom, samo Srbija i ovih sedam država još nisu prijavile nijedan slučaj

05.03.2020 u 10:34

Bionic
Reading

Epidemija koronavirusa (COVID-19) brzo se širi diljem Europe i svijeta. Nakon što su zabilježeni prvi slučajevi zaraze u Sloveniji, Mađarskoj te Bosni i Hercegovini virus se proširio na gotovo sve zemlje Europe

Koronavirus do četvrtka ujutro nije zabilježen tek u Srbiji, Slovačkoj, Bugarskoj, Moldaviji, Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu i Turskoj (ako je uzimamo za europsku zemlju), ali vjerojatno je samo pitanje trenutka u kojem će i tamo biti zabilježeni novi slučajevi. Najgora situacija je u Italiji, u kojoj je više od 3000 osoba zaraženo, a 107 ih je izgubilo bitku u borbi s ovom bolešću.

Od sredine siječnja, kada se svijet upoznao s koronavirusom iz Kine, u kojoj je bilo prvotno žarište, proširio se svim kontinentima, a posljednjih dana ubrzano se širi i Sjedinjenim Američkim Državama, koje su dugo vremena odolijevale širenju zaraze.

  • +20
Koronavirus diljem svijeta Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

Za sada je najbolja situacija u Južnoj Americi i Africi, gdje nije zabilježeno mnogo slučajeva osoba oboljelih od koronavirusa, ali epidemija još uvijek ne jenjava.