činjenice na sunce

Kopal izjavom o sabotaži unio dodatni nemir u HDZ; Mikulić očekuje da to i dokaže

03.06.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Iako HDZ-ov analitičar i voditelj kampanje Robert Kopal, čija je posljednja izjava da je u HDZ-u netko izveo sabotažu uzrokovala pravu pomutnju u stranci, tvrdi da ima dokaze za to, Andrija Mikulić - predsjednik zagrebačkog ogranka stranke, koji je navodno na crnoj listi Andreja Plenkovića - nada se kako će on svoju izjavu o sabotaži potkrijepiti činjenicama

Da u HDZ-ovim ograncima i organizacijama vrije otkako su podbacili na euroizborima, to nije tajna. Neslužbene informacije o novom frcanju iskri stižu iz zagrebačkog HDZ-a, na čijem je predsjedništvu navodno došlo do svađe između predsjednika gradskog HDZ-a Andrije Mikulića i Zvonimira Milasa.

Zagrebačka organizacija i ranije se u neslužbenim izjavama, uz splitsku i vukovarsku, spominjala kao ona u kojoj bi moglo doći do raspuštanja. Andrija Mikulić za tportal je kazao kako ne želi komentirati medijske spekulacije te kako vrh stranke 'ni u jednom trenutku nije komunicirao o raspuštanju bilo kojeg ogranaka'.

Kako i ostali, i zagrebački HDZ predao je izvješće u središnjicu, o čemu će se na Trgu žrtava fašizma u sljedećem periodu itekako raspravljati. Pitamo ga i za Kopalovu izjavu o sabotaži. 'Voditelj kampanje bio je gospodin Kopal te vjerujem da će navode, koje spominjete, potkrijepiti i činjenicama', poručio je Mikulić.

O navodnom sukobu unutar zagrebačkog HDZ-a progovorio je danas i stranački klub u zagrebačkoj Skupštini. HDZ-ov gradski zastupnik Mislav Herman nije želio ni potvrditi ni demantirati tvrdnje da je došlo do sukoba, samo je kazao da su postizborne analize u tijeku.

  • +41
Izborni stožer HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Nismo zadovoljni izborima. No i kada nismo zadovoljni, pobjeđujemo', dodao je.

Drago Prgomet rekao je kako se očito različito definiraju sukob i rasprava te otvoreni razgovor. HDZ je izašao sam na izbore i pobijedio. To nisu bili izbori za Zagreb niti za Sabor, već za Europski parlament, na kojima je HDZ dobio pet posto više od konkurenta, poručio je.