PROSLAVA IZBORNE POBJEDE

Koncert za Glavaša u Tomislavgradu

08.06.2009 u 09:13

Bionic
Reading

Branimir Glavaš nije mogao doći u Osijek na proslavu dobrih izbornih rezultata HDSSB-a, ali su mu zato njegovi stranački suradnici feštu organizirali u BiH gdje se on sklonio pred hrvatskim zakonom. U petak će se na centralnom trgu u Tomislavgradu održati »Koncert potpore Branimiru Glavašu« na kojem će glavne zvijezde biti popularna dance atrakcija Colonia

Osim Indire i njezinog trija Glavaše i sve okupljene zabavljat će bivši saborski zastupnik HDZ-a Krunoslav Kićo Slabinac te Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef i mladi tamburaši iz skupine Veseli Šokci, piše Novi list

Upitan za komentar nastupa na koncertu potpore čovjeku osuđenom zaratne zločine, Krunoslav Kićo Slabinac nešto je eksplicitniji.
   
– Da se razumijemo, to može biti tako, i ne mora biti tako, a tajčovjek je mene angažirao dok je bio na slobodi i dao mi posao. Dakle,ja imam moralni razlog da nastupam tamo, moje je da odradim svoje. Štose tiče njegove presude, koliko ja znam to nije završena priča, uloženaje žalba, zaključio je Slabinac.

– Sve su to naši izvođači koji su nastupali i u predizbornoj kampanji HDSSB-a. Rado su se i to besplatno odazvali i za ovaj koncert kojim HDSSB želi Tomislavgrađanima i drugima zahvaliti na gostoprimstvu što ga pružaju Branimiru, objasnio nam je glavni operativac HDSSB-a Ivan Drmić.

Ulaz na koncert bit će slobodan a sav utržak od prodaje pića i hrane pripast će humanitarnoj udruzi »Kap ljubavi« koja skrbi o starim i nezbrinutim osobama. Očekuje se dolazak brojnih dužnosnika i članova HDSSB-a a iz Hrvatske na koncert, a prije toga i u Međugorju bit će i dvjestotinjak mladih stranačkih volontera kojima je to nagrada za rad u kampanji.

S druge strane, članovi Colonije iznenađeni su najavom njihovog nastupa na navedenom koncertu.

Prvi glas o tome čujem od vas upravo smo se vratili iz Švedske. No, vjerojatno je tako, naime, oni su nas angažirali, te smo pratili HDSSB i tijekom predizborne kampanje u Slavoniji, i u prvom i u drugom krugu izbora, rekao nam je menadžer Colonije Tomislav Jelić, također član grupe.

Jelić ne vidi ništa problematično u činjenici da Colonia nastupa na koncertu potpore osuđenom, doduše nepravomoćno, ratnom zločincu i bjeguncu.

– Zatekli ste me, no ne vidim zašto bi bilo problema oko toga. Problem je eventualno što ljudi interpretiraju naš nastup kao da mi dajemo potporu Glavašu. To je čisto profesionalni angažman, pa i u Osijeku kad smo nastupali znalo se tko je osnivač stranke, kaže Jelić, te dodaje da je Colonia nastupala i na zagrebačkom predizbornom koncertu Milana Bandića.