NA POTEZU VRHOVNI SUD

Konačna odluka o Perkoviću i Mustaču sljedećeg tjedna

16.01.2014 u 15:14

Bionic
Reading

Sve su oči uprte u Vrhovni sud koji bi trebao dati konačnu odluku o izručenju Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Njemačkoj. Za to ćemo pak čekati do sljedećeg tjedna

Iako bi gordijski čvor hrvatskog pravosuđa trebao prerezati sud na čijem je čelu Branko Hrvatin, obrati su na domaćem terenu uvijek mogući. Tako smo ovog tjedna svjedočili kafkijanskom obratu kada je Državno odvjetništvo ili tužiteljstvo odlučilo da mu je dosadila uloga koju treba imati te je svojim potezima ostavilo dojam da mu na čelu nije nitko drugi do Ante Nobila, odvjetnika Mustača i Perkovića.

Dok je Turudićev Županijski sud u Zagrebu odlučio izručiti Josipa Perkovića, njegovi velikogorički kolege odvagnuli su suprotno za Zdravka Mustača. I kad su već svi očekivali da će se DORH žaliti na odluku velikogoričkog Županijskog suda, ali ne i na odluku zagrebačkog, dogodilo se upravo suprotno. Na odluku o izručenju Perkovića žale se i njegov odvjetnik i DORH, a na odluku o neizručenju Nobilo se, razumljivo, ne žali, no nerazumljivo se ne žali ni DORH.

Oba slučaja završila su na Vrhovnom sudu. Od glasnogovornika suda Dražena Tripala doznajemo da je Perkovićev spis stigao, a Mustačev još nije, no odluka se neće donijeti prije sljedećeg tjedna.