'RUKA RUKU MIJE'

Kompanjoni u džepove strpali preko 2,5 milijuna kuna

01.09.2010 u 16:21

Bionic
Reading

Opremu, tehnološki i laboratorijski materijal, koje je nabavio po cijeni od oko milijun i 800 tisuća kuna, vlasnik trgovačkog društva s novogradiškog područja uspio je prodati drugoj tvrtki za oko četiri milijuna i 400 tisuća kuna

Utvrđeno je da je od lipnja do listopada 2005. godine 53-godišnjak, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva s novogradiškog područja, nabavio opremu koju je potom za znatno veći iznos od nabavne cijene prodao drugom trgovačkom društvu.

U nakani 53-godišnjaka da skupo uvali robu tkupcu pomogao je 47-godišnjak, koji je član uprave oštećenog trgovačkog društva. 47-godišnjak je, grubo kršeći zakon i pravila poslovanja glede upravljanja imovinom, omogućio isplatu novca te je na račun tvrtke 53-godišnjaka uredno sjelo nešto manje od četiri milijuna i 400 tisuća kuna.

Čitavu je igru dvojac odigrao s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, a pretpostavlja se da su si kompanjoni u džepove strpali 2,5 milijuna kuna.

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 47-godišnjakom. Policija protiv obojice Općinskom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.