avijatičarska tura

Kompanija YouFly o padu aviona na Kapeli: Pilot je bio iskusan

22.05.2023 u 14:17

Bionic
Reading

Kompanija YouFly objavila je na svojoj stranici riječi žalosti i sućuti. 'Duboko smo ožalošćeni zbog tragične zrakoplovne nesreće u kojoj je sudjelovao naš PH-YMC. Naše misli i sućut idu obiteljima i voljenima koji su pogođeni ovim incidentom'

Zrakoplov koji se srušio u Hrvatskoj bio je jedan od njih desetak koji su - poput skupine motociklista - krenuli na godišnju grupnu avijatičarsku turneju preleta preko Slovenije i Hrvatske. To su za Večernji list rekli u kompaniji za iznajmljivanje zrakoplova YouFly iz Rotterdama, čiji je zrakoplov i koji jako dobro poznaju pilota, koji od njih unajmljuje avione više od 15 godina.

- Krenuli su iz Nizozemske, a cilj im je bio preletjeti Sloveniju i Hrvatsku. Kao što skupina motociklista ili motociklistički klub organizira i ode na put nekim područjem, tako i mi imamo godišnje avijatičarske ture. U grupi je bilo desetak zrakoplova. Sada je, naravno, put otkazan i ljudi se vraćaju u kućama - kazao je za Večernji list suvlasnik kompanije Mike van der Zwan.

  • +15
Potraga za nestalim avionom na području Male Kapele Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt