pada Cirrusa 20

Traje očevid zrakoplovne nesreće: Teren je teško pristupačan, ima i minski sumnjivih mjesta

21.05.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Počeo je policijski i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu na mjestu pada zrakoplova 'Cirrus 20' na Maloj Kapeli

Za sada nema službene potvrde da je navodno u avionu bilo troje Nizozemaca i da je zrakoplov registriran u Nizozemskoj. Policija je osigurala cijelo područje, a očevid obavlja policija, Državno odvjetništvo Karlovačke županije i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu s glavnim zrakoplovnim istražiteljem Dankom Petrinom, javlja HRT.

'Zaprimili smo poziv policije za pomoć pri obavljanju očevida na mjestu nesreće u šumskom predjelu Mali Makovnik iznad mjesta Modruš'.

Potvrdio je da se radi o mjestu na kojemu se 'najduže' zadržava zima i kako su uvjeti tamo teški.

  • +4
Potraga za nestalim avionom Izvor: Pixsell / Autor: HGSS

'Teren je teško pristupačan, snijeg se dugo zadržava, a ima i minski sumnjivih terena. Ali će im pomoći HGSS iz Ogulina koji je također na terenu', izjavio je zapovjednik PVZ Ogulin Mladen Žilić. 

Podsjetimo, zrakoplov  'Cirrus 20'  je pronađen jučer oko 19.15 na sjevernim obroncima planine Mala Kapela na teško pristupačnom terenu. Zrakoplov se kretao na relaciji između Maribora i Pule a trag na radaru mu se izgubio oko 12.15.

U potrazi je sudjelovalo 120 ljudi s dronovima, kvadovima i terencima te helikopter HRZ-a Black Hawk. Tijekom dana na tom je predjelu bila gusta magla koja je otežavala vidljivost.