stranačka previranja

Komadina otkrio napušta li SDP i priključuje li se nezavisnim lokalnim čelnicima

29.03.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina opovrgnuo je u srijedu da se udružuje sa šibensko-kninskim županom Markom Jelićem u platformi nezavisnih političara jer je, kako je rekao, i inače protivnik nezavisnih te ne vjeruje da takva platforma ima ikakvu budućnost.

Komadina je razgovoru za televiziju N1 istaknuo da se nikad nije sastao s Jelićem s tim u vezi.

"Inače sam protivnik platforme nezavisnih. Za mene je važan svjetonazor i ideologija, a ne vidim koja je tu zajednička nit koja bi vezala nezavisne diljem Hrvatske. Ili si lijevi ili desni ili centar, a ovo je preteča neke stranke koja nema jasnu profilaciju", rekao je Zlatko Komadina.

"Kolega Jelić je demokršćanin, ne znam koji ljevičar će ići s njima", dodao je.

Ocijenio je da ta platforma nema nikakvu budućnost i da je to samo sredstvo za izlazak na neke izbore.

Na pitanje ostaje li u SDP jer su se pojavile špekulacije i o njegovu napuštanju te političke stranke, Komadina je odgovorio da je član SDP-a i jedan od njegovih osnivača.

"Ljevičar jesam, bio sam i ostat ću", istaknuo je, a na opasku novinara kako to ne mora nužno značiti u SDP-u, rekao je: "Ništa u životu ne mora nužno značiti."

"U SDP-u imam mnogo bliskih ljudi i većina su mi prijatelji. Ja sam u jednoj stranci i ne mislim mijenjati stranke, nikakvi transferi ne dolaze u obzir", istaknuo je Komadina.

Na pitanje mogu li u SDP-u biti sigurni da ostaje u stranci, odgovorio je kako će "sve učiniti da pomognu ljevici".

Komadina je rekao da će odlučiti hoće li ići u izbornu utrku kada dođe vrijeme izbora. "Neću igrati tu utakmicu u nezavisnom timu, nego u lijevoj političkoj opciji kao što je SDP, Socijaldemokrati i još neki drugi", istaknuo je.

"Vidjet ćemo kakve će biti okolnosti i trebam li uopće ja izlaziti na izbore. Ovisi to o mnogo faktora", rekao je Komadina.

Ustvrdio je da SDP mora pokazati da je jedinstven i okuplja ljude unutar stranke kako bi poslije mogao raditi na okupljanju stranaka.

Na pitanje vjeruje li da Peđa Grbin može biti premijer, Komadina je odgovorio: "Vjeruje se u Boga, a ostali se moraju dokazati."

sve osim nogometa