novi adut

Novi predsjednik osječkog SDP-a je Vjeran Marijašević

25.03.2023 u 12:31

Bionic
Reading

Na unutarstranačkim izborima za novoga predsjednika osječkog SDP-a izabran je Vjeran Marijašević, koji je u subotu poručio kako će SDP biti vrlo konstruktivna i oštra oporba vladajućima, koje predvodi HDZ, te će metodički djelovati na svim razinama, od gradskih četvrti do Gradskog vijeća.

Na konferenciji za novinare 37-godišnji Marijašević je istaknuo kako je Osijek otvoren, tolerantan i multinacionalni grad, na koji se ne može gledati samo iz perspektive ljudi koji su danas na vlasti i kao grad koji bi trebao odgovarati isključivo jednoj političkoj opciji. Vjerujem da mnogi sugrađani nemaju najbolji osjećaj u želucu kada im postane jasno da oni i članovi njihovih obitelji teško mogu naći posao ako nemaju stranačku iskaznicu jedne stranke, ali to nije karakteristika samo osječkog HDZ-a, već HDZ-a na razini cijele Hrvatske, ustvrdio je Marijašević. Smatra kako je riječ o dubokom društvenom problemu, koji je desetke tisuća građana natjerao svoju budućnost pronađu izvan Hrvatske te da u SDP-u više neće šutjeti o načinu na koji funkcioniraju određene političke strukture.

Aktualnu osječku gradsku vlast, koju predvodi HDZ, prozvao je i za pripisivanje zasluga za neke od projekata koji su započeli u mandatu bivšeg gradonečelnika Ivana Vrkića, odnosno vlasti u kojoj je participirao SDP, kao što su Centar za posjetitelje u Tvrđi, podvožnjak u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića te izgradnja gradskih stanova u Tenji.

Građani Osijeka zaslužuju više od jeftine političke propagande, ovo je grad u kojem svi trebamo imati jednake mogućnosti i u kojem transparentnost treba biti jednaka za sve. Naš cilj je stvaranje boljeg Osijeka, Slavonije i Hrvatske, istaknuo je novi predsjednik osječkog SDP-a Marijašević.

Potpredsjednica SDP-a i hrvatska eurozastupnica Biljana Borzan ocijenila kako se u današnjoj politici stvari vrlo često vode kroz dojam i PR te da često postoje potezi koji služe isključivo mazanju očiju građanima i stvaranju dojma da se radi nešto dobro za njih. To će u idućem razdoblju biti glavna zadaća SDP-a, da otvara oči onima koji možda ne vide što se zapravo krije u određenim potezima gradonačelnika Ivana Radića, i vjerujem da će građani vrlo brzo prepoznati kvalitetu novog vodstva osječkog SDP-a, poručila je Borzan.