SPORNI PROJEKT

Komadina objasnio predstavnicima EK zašto je protiv LNG terminala

26.03.2018 u 21:50

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić razgovarali su s predstavnicima Europske komisije o projektu LNG terminala na otoku Krku, iznijeli im razloge zbog kojih se protive projektu plutajućeg LNG terminala te naglasili da je projekt potrebno uskladiti s ekološkim, energetskim, ekonomskim i estetskim kriterijima, priopćeno je u ponedjeljak iz županijske uprave.

Kako stoji u priopćenju, predstavnik Glavne uprave za energetiku Europske komisije Adam Szolyak i Denis Redžepagić iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj susreli su se s predstavnicima Primorsko-goranske županije na zahtjev zastupnika u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića.

Iz Županije navode da su Komadina i Fabijanić upoznali predstavnike Europske komisije sa stajalištima u vezi s realizacijom projekta LNG terminala na otoku Krku, naglasivši kontinuitet odlučivanja Županije o tom pitanju te razloge protivljenja projektu plutajućeg LNG terminala. Istaknuli su potrebu usklađenosti projekta s ekološkim, energetskim, ekonomskim i estetskim kriterijima, stoji u priopćenju.

Županijska skupština Primorsko-goranske županije i Općinsko vijeće Omišlja usprotivili su se izgradnji plutajućeg LNG terminala, ocijenivši da je ekonomski, ekološki i energetski neisplativ te da će nagrditi okoliš. Ocijenili su da je projekt kopnenog LNG terminala, kakav je ranije planiran, prihvatljiv za lokalnu zajednicu.

  • +3
Lokacija budućeg plutajućeg LNG terminala Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL