ARBITRAŽNI SPORAZUM

Komadina: Hrvatska može samo izgubiti

30.10.2009 u 12:39

Bionic
Reading

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci, govoreći o prijedlogu arbitražnog sporazuma Hrvatske i Slovenije, rekao da time Hrvatska ne dobija ništa što nema, a može izgubiti ono što ima.

Komadina je istaknuo kako Hrvatska ono što nije u ratu izgubila na istoku, može izgubiti u miru na zapadu. 'Izgubljeno je šest godina od potpisivanja sporazuma Račan-Drnovšek kada je HDZ žestoko kritizirao Račana da ne služi hrvatskim interesima. Rješenje po ovom arbitražnom sporazumu može biti samo lošije od onoga po sporazumu Račan-Drnovšek', ocijenio je Komadina.

Dodao je kako sadašnja Vlada RH ističe u prvi plan vanjskopolitička pitanja dok je u zemlji loša gospodarska situacija. S druge strane, rekao je Komadina, 'HDZ prebacuje odgovornost za rješavanje graničnih problema na međunarodnu zajednicu'.
Ako se već bavimo graničnim pitanjima, naveo je potpredsjednik SDP-a, važnije bi bilo riješiti pravni režim granice s BiH jer će to postati schengenska granica nakon što Hrvatska uđe u EU.