OPREZNO U PROMETU

Kolone na svim cestama u Hrvatskoj

21.07.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti. Posebice na autocesti A1 između Lučkog i Bosiljeva, duž cijele A2 Zagreb-Macelj, te na Zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se vozi u kolonama i usporeno od čvorova Buzin i Jankomir prema naplatnim postajama Lučko, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12,40 sati

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu, kolona vozila je duga oko 6 km.
Na Istarskom ipsilonu kolona vozila prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija duga je oko 4 km. Kod naplatnih postaja Umag kolona je duga oko 1,5 km.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u oba smjera. Pojačan je promet i na Riječkoj obilaznici, te Krčkom mostu gdje povremeno dolazi do zastoja na izlazu s otoka prema kopnu.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima, a zbog pojačanog prometa povremeno se stvaraju i duže kolone vozila. Savjetujemo vozačima da obilazno voze od Grabovca preko Ličkog Petrovog Sela, i obrnuto (D217 i D504).

HAK vozače moli za strpljenje, te ih upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, bit će danas do 14 sati, a sutra od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Promet je pojačan u ulasku u zemlju na graničnim prijelazima Aržano, Metković i Zaton Doli, a na izlasku na prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška. U oba smjera promet je pojačan na prijelazima Macelj, Bajakovo, Maljevac, Ličko Petrovo Selo, Rupa, Kaštel i Plovanija. Zabilježena su čekanja od 30 min do jednog sata.
Trajekti i katamarani plove redovito, a povremeno je pojačan priljev vozila u trajektnim lukama