hak:

Kolnici mjestimice skliski, smanjena vidljivost u Lici i Gorskom Kotaru

12.07.2017 u 07:31

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru u Lici ponegdje ima magle, smanjena je vidljivost, mjestimice, na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok pa HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila

Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama. Do povremenih zastoja dolazi na dionicama gdje se zbog radova vozi prema privremenoj regulaciji prometa.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru mora, na prilazima turističkim središtima duž obale, na pojedinim graničnim prijelazima, u trajektnim lukama i pristaništima.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zabok zatvoreni su ulaz i izlaz, zbog radova (do 13. srpnja u 8,00 sati).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Bosiljevo II i naplate Ogulin u smjeru Dubrovnika vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

U Zagrebu, zbog izvođenja radova zamjene prijelaznih naprava, južni odnosno sjeverni kolnik nadvožnjaka Slavonske avenije iznad Av. M. Držića, od srijede 12. srpnja  od 7 sati do petka 11. kolovoza do 20,00 sata bit će zatvoren prema dinamici izvođenja radova za sav promet, dok će promet teći po sjevernom odnosno južnom kolniku dvosmjerno.

GP Erdut zatvoren je za teretna vozila, zbog tehničkih problema sa srpske strane.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.