HDZ DEMANTIRA JOSIPOVIĆA

Kolinda se riješila Jovića čim je postala ministrica

03.10.2014 u 18:09

Bionic
Reading

'Dejan Jović nikada nije bio ni savjetnik, a kamoli glavni analitičar Kolinde Grabar Kitarović dok je obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija', odlučno je tvrdnje Ive Josipovića u petak u poslijepodnevnim satima demantirao šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, Miro Kovač

Kaže da je Jović bio vanjski konzultant s kojim je ugovor bio potpisao tadašnji hrvatski veleposlanik u Londonu, uz suglasnost prethodnog ministra. Taj je prethodni ministar HDZ-ov Miomir Žužul. Kovač naglašava kako je taj ugovor raskinula upravo Grabar Kitarović.


'Uostalom, te se dvije pozicije Dejana Jovića nipošto ne mogu uspoređivati, kao što to čini aktualni predsjednik RH i SDP-ov predsjednički kandidat kako bi pokušao skrenuti pozornost javnosti s vlastite odgovornosti', poručio je Miro Kovač.

Podsjetimo, Josipović je danas odgovorio na optužbe predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je njegov bivši glavni analitičar Dejan Jović 'protiv hrvatske neovisnosti' te da Josipović i Jović 'imaju istu ideologiju' podsjetivši Karamarka da je Jović svojedobno savjetovao i HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović i HDZ-ova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

'Kada je riječ o grubim kvalifikacijama gospodina Karamarka, podsjetio bih da je Jović bio savjetnik kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu Kolinde Grabar Kitarović, u vrijeme kada je bila ministrica te ministra Miomira Žužula, dakle važnijim ljudima iz njegove stranke', rekao je Josipović.