u americi

Kolinda Grabar Kitarović odbila ponudu za posao: Bila je vrlo konkretna, ali...

26.02.2020 u 08:06

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović uskoro će otputovati SAD kako bi posjetila kćer koja studira na Harvardu, a možda će tom prilikom obaviti i određene razgovore vezane za svoju buduću karijeru

Nakon što joj je završio mandat predsjednice Republike, Kolinda Grabar Kitarović aktivirala je opciju na osnovi koje pola godine ima pravo na plaću u visini od 24 tisuće kuna te zatim još šest mjeseci 50 posto tog iznosa. Ali može se pretpostaviti da neće do kraja koristiti ovu mogućnost. Kako je Kolinda Grabar Kitarović sama nedavno izjavila, dosad je već dobila puno poslovnih ponuda.

  • +5
Kolinda Grabar Kitarović u šetnji s psom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Među njima je, doznaje Novi list, i ona američkog Brookings instituta, koju bivša predsjednica nije prihvatila. Bila je to vrlo konkretna ponuda s definiranim godišnjim primanjima, ali Kolindi Grabar Kitarović nije bila dovoljno privlačna.

Brookings institut, sa sjedištem u Washingtonu, jedan je od najuglednijih liberalnih think-tankova i postoji već više od 100 godina. Bave se, kako se navodi na njihovoj internetskoj stranici, dubinskim istraživanjima koja vode novim idejama za rješavanje problema, s kojima se društvo suočava na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini.

Također, kako se doznaje od ljudi koji su joj bili suradnici na Pantovčaku, ona ima 'dvije ozbiljne ponude za predavanja na stranim sveučilištima o temama iz međunarodnih odnosa i to u trajanju i do jednog semestra'.