SVE ZA RUKOMET

Koliko je plaćeno poljoprivredno platno da se zakloni pogled na Spaladium?

23.01.2018 u 21:41

Bionic
Reading

Kad se zastor spustio Spaladium arena ostala je ono što je bila i prije – nedovršena građevina. Da sakrije poglede gostiju koji su došli na Europsko rukometno prvenstvo Grad Split postavio je skelu i platno. Kako ništa nije besplatno tako nisu ni skela ni platno, ali ni njihovo postavljanje i demontaža

Slobodna Dalmacija tako je doznala od Grada Splita da je najam, montaža i demontaže skele bila u domeni tvrtke Intergradnja a kojoj je to plaćenu po metru kvadratnom.

Budući da je trebalo kamuflirati 3000 četvornih metara, plaćeno je 150.000 kuna. Platno kojim je prekrivena skela osigurala je slovenska tvrtka 'Fibb sistemi' po cijeni od 8293,74 kune, dok je montažu platna obavio Obrt za građevinarstvo i usluge Split po cijeni od 15.000 kuna.

'Za svaku od navedenih stavki prikupljeno je više ponuda, a u obzir su uzete i na kraju odabrane one najpovoljnije. Primjerice, umjesto značajno skuplje verzije platna – masha, korišteno je najobičnije 'poljoprivredno' platno.

Također, s obzirom na olujno jugo koje je pogodilo Split, a time i Spaladium Arenu netom prije početka prvenstva, Obrt Split obavio je i naknadnu sanaciju oštećenja platna, koja nije bila uključena u inicijalnu cijenu, čime će ukupni trošak montaže biti veći za 7500 kuna', naveli su u Uredu Grada.

  • +11
Nedovršeni Spaladium Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kad se sve zbroji, dolazimo do cifre od gotovo 200.000 kuna za pokrivanje neuglednog eksterijera nezavršenog objekta.