RUŽA TOMAŠIĆ

'Kolegicu iz SDP-a brine kako će plaćati stan u Bruxellesu'

20.04.2013 u 19:23

Bionic
Reading

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević rekla je danas u Karlovcu da su i HDZ i SDP do sada vodili državu, a stanje u Hrvatskoj je sve gore i gore, te ponovila poziv na objedinjavanje pravaša.

"Neka dopuste nama, koji doista želimo da svim građanima bude bolje, da pokažemo što znamo i kako se iskreno pravaški ljubi Hrvatska", kazala je Tomašić danas karlovačkom članstvu. "Svi koji se osjećaju pravašima dobrodošli su na pravaški sabor te vjerujem da ćemo, tako objedinjeni, imati barem dvanaest posto zastupnika u hrvatskom parlamentu", poručila je Ruža Tomašić s konferencije za novinare u karlovačkom sjedištu stranke.

Ustvrdila je da su "posljednji napadi na nju u stvari napadi na stranku koja nešto znači, pa im je zato počela smetati".

Tomašić je kazala da je večerašnji stranački skup u Kamanju, u kojem je na vlasti SDP i smatra se njegovom "utvrdom", dobro mjesto da pošalje poruku.

Na novinarsko pitanje hoće li dio od 8.000 eura plaće u Europskom parlamentu usmjeriti u neki humani cilj, odgovorila je da njoj ne treba nitko reći što će sa svojim novcem te da i sada školuje troje studenata koji joj nisu rod. Dodala je da je u više navrata bila u Dječjem selu te da i inače pomaže onima koji nemaju za račune ili hranu.

Također je kazala da joj se u Saboru kolegica iz SDP-a, koja je ušla u Europski parlament, povjerila da ne zna kako će izvesti nalog predsjednika SDP-a i premijera Milanovića i dati pola plaće za Zakladu Ana Rukavina. Mjesečni najam stanova u Bruxellesu i Strasbourgu košta po 1200 eura, skupa je hrana i prijevoz, požalila joj se, kaže Tomašić, kolegica čije ime nije htjela reći. Tomašić je dodala da će dio njezine plaće sigurno odlaziti i na razne ručkove za lobiranje za Hrvatsku, pa čak i na pozive na ljetovanje, primjerice, na Korčulu.

Poručila da bi voljela da mediji pokrenu akciju da se vidi koji političari pomažu ljude i koliko su socijalno osjetljivi.

Kritizirala je saborske zastupnike koji primaju novac za odvojeni život, a nemaju nikoga. Don Grubišić primjerice, prima novac za odvojeni život i kaže "ja ne znam zašto", ali nitko od njih ne poduzima ništa da ne bude tako, rekla je.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević osnovat će večeras u općini Kamanje te u srijedu u općini Vojnić dva nova ogranka u Karlovačkoj županiji.