na čekanju

Kolar: Ministra Butkovića po deveti put službeno pozivam u Zagorje

15.03.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Najavu ministra Olega Butkovića da će u Varaždinskoj županiji uskoro početi radovi na brzoj cesti Varaždin - Ivanec - Krapina u srijedu je komentirao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je izrazio nezadovoljstvo što dvije županije taj projekt ne provode istom dinamikom

Poručio je da deveti put službeno poziva ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića u Zagorje, te da je potrebno utvrditi dionicu brze ceste koja prolazi Krapinsko-zagorskom županijom kako bi mogla početi izrada projektne dokumentacije.

„Jako sam zadovoljan što je raspisan natječaj za radove na brzoj cesti Varaždin – Krapina, međutim, ima jedan mali problem. Naime, ministra Butkovića sam osam puta pozvao u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji sa željom da imam još bolje odnose s njim nego što ih ima varaždinski župan Anđelko Stričak iako znam da to iz određenih razloga nije moguće”, istaknuo je Kolar.

U Krapinsko-zagorskoj županiji još nije spremna projektna dokumentacija, rekao je Kolar, dodajući da još nije definirano kojom će dionicom ići brza cesta.

„Po deveti put, službeno, u najboljoj vjeri, želji i volji za zajedničku suradnju pozivam ministra Butkovića da sjednemo da izdefiniramo dionicu brze ceste koja prolazi našom županijom i da se ubrza proces projektiranja, dobivanja dozvola i da se u što kraćem roku raspiše natječaj za izvođenje brze ceste i na području Krapinsko-zagorske županije”, poručio je župan Kolar.

Na novinarsko pitanje kojom će trasom ići brza cesta odgovorio je da je to "pitanje za milijun dolara" te da je bilo pet dionica koje su se razmatrale kao studija izvodljivosti, a ostale su samo dvije, "jedna koja ide preko Jesenja za Krapinu, a druga koja ide preko Svetog Križa Začretja".

Župan je rekao da je za konačnu odluku potreban dogovor kako bi mogla početi izrada projektne dokumentacije te kako bi se moglo početi s radovima.

„Tu je potreban i kompletan stručni tim Hrvatskih cesta, direktor Škorić, ministar Butković, gradonačelnici i načelnici iz naše županije. Danas je iz mog kabineta otišao deveti poziv ministru i vjerujem da ćemo se uskoro sresti u službenom, radnom posjetu na području Krapinsko-zagorske županije”, zaključio je Kolar prilikom obilaska radilišta na sanaciji cestovnog propusta u općini Maču.