obnova u zastoju

Kolar: Bez promjene sustava odlazak Paladine i dolazak Bačića neće ništa promijeniti

14.01.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Odlazak ministra Paladine i imenovanje Branka Bačića novim ministrom graditeljstva neće ništa promijeniti ako se ne promijeni sustav, izjavio je u subotu krapinsko-zagorski župan Željko Kolar dodajući da s novim ministrom očekuje 'najveću moguću suradnju'

Župan Kolar istaknuo da je s bivšim ministrom Ivanom Paladinom dobro surađivao te da je obnova na području Krapinsko-zagorske županije 'konačno počela'.

„Srušeno je 13 kuća, za 11 su izdana rješenja i bit će srušene u sljedeća tri-četiri tjedna, a potpisano je i sedam ugovora za gradnju novih zamjenskih kuća koja će početi najkasnije krajem ožujka ili početkom travnja”, rekao je Kolar naglasivši da će inzistirati da sve zamjenske kuće budu izgrađene do kraja jeseni 2024. godine.

Kolar smatra da kontrolu nad kompletnom obnovom treba imati jedan čovjek.

„Očito je da ministar Paladina nije imao te ovlasti i takvu vrstu kontrole, iako je, prema pisanju pojedinih medija, to zahtijevao, da sve ide preko Ministarstva”, rekao je Kolar.

Branka Bačića, kaže, poznaje dugi niz godina, još iz vremena vlade Zorana Milanovića, kada je Bačić bio predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode, a Kolar zamjenik.

„Nakon njegovog službenog imenovanja u Hrvatskome saboru, odmah ću se čuti s njim i tražiti da se i dalje održavaju koordinacije između Ministarstva, Fonda za obnovu i nas kao Županije, kako bi osigurali kontinuitet koji je konačno pokrenut na području županije”, izjavio je novinarima župan Kolar.

Dodao je da čeka ponedjeljak kada će novi ministar predstavi svoj program te da 'ako će biti jasno postavljena vertikala odgovornosti i da će ministar biti ključna osoba za kompletnu obnovu', očekuje napredak.

„Ministar Bačić je jak stranački čovjek koji je godinama bio predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru, ima iskustva i kao ministar i očigledno da ovlasti koje on može dobiti, Paladina kao nestranački ministar nije mogao. Očekujem najveću moguću suradnju s Bačićem”, ustvrdio je Kolar.