pravo i pravda

Kolakušić pozvao stranke desnice da na izbore idu zajedno: Ako može ljevica, možemo i mi

16.03.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Novoosnovana stranka Mislava Kolakušića, Pravo i pravda u subotu je u Zagrebu održala prvi stranački kongres, predstavila se kao suverenistička čiji su prioriteti okrupnjavanje antiglobalističkih opcija radi zajedničkog izlaska na izbore i borba protiv globalnih elita

''Pozivam sve suverenističke i antiglobalističke političke opcije da zajedno izađemo na parlamentarne izbore jer zajedno možemo biti druga opcija u državi. Ići sam i razbacivati glasove je nešto što smo vidjeli. Molim vas da podržite tu ideju'', rekao je predsjednik stranke, europarlamentarac Kolakušić na skupu na Zagrebačkom velesajmu. Na skupu su sudjelovali i potpredsjednici stranke Pravo i pravda, Ivan Vilibor Sinčić, također europarlamentarcem te Ivan Lovrinović.

Kao suverenističke i antiglobalističke političke opcije među postojećim parlamentarnim strankama, Kolakušić je naveo Domovinski pokret, Most, Hrvatske suvereniste te Odlučnost i pravednost, dok su mu, kaže, HDZ i Možemo! 'neprihvatljive opcije'. Pozvao je Domovinski pokret i Most da svi zajedno sjednu za stol.

"Ako se može udružiti ljevica koja se isto ne voli, e pa možemo se udružiti i mi'', izjavio je Kolakušić novinarima nakon kongresa svoje stranke. Kolakušić je kazao da ga iznenadila odluka SDP-a da im nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici i premijerski kandidat bude aktualni predsjednik države Zoran Milanović, kojega je pozvao da podnese ostavku.

Dodao je da podjela političkih stranka na ljevicu i desnicu više ne postoji, te da ju je zamijenila podjela na globaliste i suvereniste. Globalisti nam žele ukinuti naše tradicionalne vrijednosti - obitelj, selo, grad i državu, kaže Kolakušić. To želimo sačuvati u budućnosti, dodao je. U slučaju dolaska na vlast, među prvim zakonima koji će se mijenjati su Izborni zakon i Zakon o osnivanju političkih stranaka.

  • +3
Konferencija za medije stranke Pravo i pravda Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Lovrinović: Pozivamo u rat o protiv domaćih izdajnika

Potpredsjednik stranke Ivan Lovrinović ustvrdio je da iz Hrvatske danas odlazi puno više novaca nego što je to bio slučaj kada je bila u Jugoslaviji. Hrvatska treba upravljati svojim novcem u korist vlastita razvoja, a ne da bude "Kosovo Europske unije", dodao je.

"Ne želimo financirati prebogati zapad i banke koje su ove godine dobile poklon kakav nitko nikad nije dobio u Hrvatskoj. HNB im je doznačio na račune 475 milijuna eura, a da nisu ništa učinile", izjavio je Lovrinčević.

"Ako ne želite više slušati obmane i laži, mi vas pozivamo u drugi Domovinski rat, ali ne protiv vanjskih neprijatelja jer su pokazali da se boje, nego u rat protiv domaćih izdajnika, oni su najopasniji", zaključio je Lovrinović svog govora.

Sinčić: Hrvatski sabor na razini aparata za čokoladicu

Ivan Vilibor Sinčić, također potpredsjednik Prava i pravde, rekao je da saborski zastupnici, koje će birači ponovno birati na parlamentarnim izbrima za mjesec dana, 'više nisu ono što su nekad bili, zastupnici koji uistinu raspravljaju i usvajaju zakone'. Ustvrdio je da je unutar EU Hrvatska izgubila svoju suverenost.

"U '90-ima se govorilo da je iznad Hrvatskog sabora samo dragi Bog. No, Hrvatski sabor su sada sveli na razinu aparata za čokoladicu. Plenković samo ubaci što hoće i ovi mu pošalju zakon", rekao je Sinčić. Dodao je da se ponosi borbom koju je u Europskom parlamentu vodio protiv globalističke agende.