MINI ANALIZA

Kolakušić objavio video, ima jasnu poruku što sad treba napraviti

22.04.2024 u 11:36

Bionic
Reading

Europarlamentarac Mislav Kolakušić, koji je u Sabor ušao u koaliciji s Domovinskom pokretom, obratio se javnosti video porukom. On neće podržati HDZ

Kolakušić kaže da je relativni pobjednik izbora ponovno HDZ, 'stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena na izvlačenje i pranje novca'.

'Međutim, relativni pobjednik su oporbene stranke. Građani su podijeljeni od skroz lijevih opcija do onih konzervativnih, a između su liberali i neki centar, koji zapravo ne postoji... Moguće je napraviti koaliciju s HDZ-om i nadati se da će doći do promjene... To smo već imali i što se dogodilo? Apsolutno ništa', naveo je Kolakušić.

On kaže da je HDZ moguće maknuti ili stvaranjem 'sanitarnog kordona' ili uz jaku suverenističku opciju u kojoj bi bio istaknuti kandidat za premijera, s podrškom od 40 ili 45 mandata. 'Samo takva opcija čiji je kandidat biti premijer može donijeti promjenu', poručio je.

Stoga on traži da se oformi snažna suverenistička opcija za iduće izbore. 'Već za dva-tri mjeseca možemo ići na nove izbore, ali s jasno definiranim stavovima. Bez toga neće biti promjene', zaključio je.