DOJAVA IZ ŠIBENIKA

[FOTO] Kod sjedišta SDP-a ostavljen 'zvončić', pirotehničar deaktivirao minsko-eksplozivnu napravu

26.04.2021 u 17:06

Bionic
Reading

Zbog dojave o sumnjivoj napravi ostavljenoj ispred prostorija SDP-a u Šibeniku, policija je u ponedjeljak oko 13 sati ogradila mjesto događaja i na teren uputila pirotheničara. Odmah je ograđeno mjesto pronalaska radi sigurnosti ljudi i imovine, a u 15:42 sati pirotehničar je neutralizirao minsko-eksplozivno sredstvo bez ikakvih posljedica, priopćila je policija

'Prema svemu utvrđenom radi se o zaostalom minsko-eksplozivnom sredstvu iz Domovinskog rata koje je bilo u zemlji uza zid.

Pozivamo građane da u slučaju pronalaska oružja ili bilo koje druge eksplozivne naprave odmah nazovu policiju na broj 192 ili centar 112 te da ni u kom slučaju ne diraju pronađeno obzirom da uvijek postoji opasnost', piše u priopćenju šibenske policije.

  • +6
Zvončić pred prostorijama SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Pretjodno, glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić kazao je da je nekakva 'napravica' ostavljena na zidu kod prostorija SDP-a.

'Dojavu o tome zaprimili smo u 13 sati i odmah na mjesto događaja poslali pirotehničara', rekao je Pavić.

Predsjednik gradskog SDP-a Tonči Restović javio se iz prostorija stranke nasuprot šibenskog suda gdje je na zidu nešto prije 13 sati pronađena postavljena naprava, a navodno je riječ o zvončiću.

'Ne znam nikakve detalje. Policija je tu, prijavljeno je da se na zidiću ispred zgrade nalazi nešto što bi mogla biti eksplozivna naprava. Ne znam, ne mogu se sjetiti da sam je jutros vidio kad sam tu prolazio', rekao je Restović.

Zbog izuzimanja eksplozivne naprave za sav promet bila je zatvorena ulica uz zgradu SDP-a i Radija Ritma, izvijestio je ŠibenikIN.