AKCIJA SPAŠAVANJA NA MORU

Kod Savudrije spašeni talijanski jedriličari

nasukana jedrilica nevrijeme

nasukana jedrilica nevrijeme

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Šebelić

Jedrilicu Enoros s dva člana posade, koja je jučer isplovila iz Rovinja prema Monfalconeu, jaka bura otpuhala je gotovo do Umaga. Naime, bura je potrgala prednje jedro te se konopac zamotao oko propelera pa je sa 11-metarske talijanske jedrilice, koja se nalazila na poziciji oko tri nautičke milje jugozapadno od rta Savudrije, u 13,55 sati poslan poziv za hitno spašavanje

'Na mjesto događaja, na policijskom plovilu s dva policijska djelatnika, uputio se kapetan ispostave Umag Miljenko Gasparini. Valovi su bili visine oko tri metra, a vjetar je jedrilicu nosio u smjeru jugozapada. Jedrilica je pronađena je oko pet nautičkih milja zapadno od Umaga, nakon čega ju je policijsko plovilo uzelo u tegalj i oko 16,15 doteglilo u luku Umag, u ACI marinu', priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akciju je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja u Rijeci (MRCC), koja je bila u stalnom kontaktu i s MRCC u Trstu. Dvojica talijanskih državljana s jedrilice nisu ozlijeđena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi