IZBJEGNITE GUŽVE

Kod Lučkog kolona duga dva kilometra

14.08.2016 u 19:01

Bionic
Reading

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila je duga oko 2 kilometara, a uz povremene zastoje vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku, izvijestio je u nedjelju popodne Hrvatski autoklub (HAK)

Na A3 Bregana-Lipovac u blizini čvora Ivanić Grad u smjeru Zagreba vozi se otežano, zbog požara na vozilu.

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Prizne vozi se jednim trakom, naizmjence.

U povodu blagdana Velike Gospe zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je do 23 sata, a bit će i u ponedjeljak, 15. kolovoza, na sam blagdan Velike Gospe od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Otvorena je dionica državne ceste DC29 između Laza i Marije Bistrice.

Zbog hodočašća Gospi Sinjskoj, uoči blagdana Velike Gospe 14. na 15. kolovoza i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama na području Sinja, Solina, Dugopolja, Imotskog, Šestanovca

Također zabrana je prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14. na 15. kolovoza u vremenu od 19 sati (pa sve dok za isto bude potrebe) - osim za vozače koji stanuju uz županijsku cestu. Ostala vozila će se preuzmjeravati na okolne ceste. HAK upozorava vozače na dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici, na opreznu vožnju i poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije i uputa policijskih službenika. Također, upozoravaju se hodočasnici zabranu kretanja pješaka autocestom A1 (Vrpolje-Dugopolje-Šestanovac-Vrgorac) i državnom cestom D1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje).

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulaz - Karasovići, Klek, Kaštel, Rupa, Slavonski Brod; izlazak - Metković, Vinjani Donji, Zaton Doli, Bregana i Macelj; u oba smjera - Bajakovo, Pasjak, Plovanija.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.