konačni cjenik

Klisović: Nadam se da će građani prihvatiti cijene Žičare

23.02.2022 u 13:04

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović izjavio je u četvrtak da su cijene Žičare Sljeme, koja se danas svečano otvara, neznatno više od onih koje je SDP predložio gradskoj vlasti kao koalicijski partner te je izrazio nadu da će ih građani prihvatiti

"Nadam se da će građani prihvatiti cijene Žičare Sljeme, da ćemo ju konačno koristiti”, rekao je Klisović na konferenciji za novinare uoči svečanog puštanja Žičare u promet.

Istaknuo je da je SDP kao koalicijski partner predložio popularne i priuštive cijene, odnosno da cijena karte u jednom smjeru bude 30 kuna, a konačan cjenik je nešto viši od toga.

“Gradonačelnik je izašao u javnost s prijedlogom cijena koji je niži od onoga što se do sada, kao neka objektivna cijena, u javnosti spominjalo, no nešto viši od onoga što je SDP predložio”, istaknuo je Klisović.

Uoči sjednice Gradske skupštine Klisović je najavio kako je trenutno na dnevnom redu 26 točaka, a po hitnom postupku bit će uvrštene i odluke o novom načinu obračuna usluge odvoza komunalnog otpada, kao i odluka o privremenom odlaganju građevinskog otpada.

Pred zastupnicima u Skupštini naći će se i prijedlozi SDP-a o izradi nove strategije gospodarenja otpadom u Zagrebu, prijedlozi o razmatranju mogućnosti za razvoj dodatnih rekreacijskih i sportskih sadržaja na Medvednici te o trenutnom načinu iskorištavanja sportskih objekata za osobe s invaliditetom.

Klisović je istaknuo kako je danas, povodom Dana prevencije vršnjačkog nasilja, i sam odjenuo simboličnu, ružičastu košulju. Podsjetio je kako Gradska skupština dodjeljuje nagradu Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost, a od 1. ožujka otvoren je postupak kandidiranja učenika koji su pridonijeli afirmiranju tolerancije i nenasilja.