ZA IZBORE SPREMNI

Klisović: I SDP hoće opoziv Vlade Tihomira Oreškovića

07.06.2016 u 10:55

Bionic
Reading

SDP se priprema za vjerojatne izbore u rujnu, podržava smjenu Vlade Tihomira Oreškovića i neće sudjelovati u preslagivanju, nego insistira na novim izborima, rekao je u intervjuu za N1 TV saborski zastupnik te stranke Joško Klisović

'Nisam bio na Predsjedništvu, ja sam član Glavnoga odbora, ali čuo sam da je odluka bila da će SDP podržati opoziv Tihomira Oreškovića i cijele Vlade. Naime, nije problem samo Tomislav Karamarko, već Vlada koja se od svog ustroja bavi unutarnjim problemima, a ne vođenjem države. Karamarko je bio samo okidač koji je na svjetlo dana pokazao što se zbiva u Vladi', izjavio je Joško Klisović za N1 te dodao da Hrvatska zaslužuje bolju vladu.

Klisović smatra da HDZ neće imati dovoljno ruku za preslagivanje, odbio je komentirati međukoalicijske i međustranačke odnose trenutno u vlasti, naglašavajući da podržavaju smjenu Oreškovića mjereno prema učinkovitosti i kvaliteti rada Vlade, za što je on kao premijer odgovoran.

'Nema nijedne reformske mjere. Ništa nije počela ni ozbiljno osmišljavati', naveo je Klisović, dodajući da 'zastupanje interesa stranih kompanija nauštrb hrvatskih interesa jest neprihvatljivo, ali to nije jedini krimen ove vlade'.

U slučaju da se preslagivanje ipak dogodi, Klisović predviđa: 'Odgodit će se agonija na kraće, ne na duže vrijeme. Procesi unutar HDZ-a su već počeli i Vlada se neće moći konstituirati kako Karamarko hoće, a građani gube strpljenje i polako im je jasno što se zbiva i što se zastupa u Vladi, na samo riječima, nego i djelima.' 

Klisović naglašava kako je teško očekivati da će se izbori održati prije ljeta.