izvještaj hak-a

Skliski kolnici, moguća poledica, vjetar ograničava promet

10.01.2024 u 08:10

Bionic
Reading

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog niskih temperatura moguća je poledica, a ponegdje ima magle, dok su neke ceste zbog olujnog vjetra otvorene smo za osobna vozila, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, a obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar. Samo za osobna vozila otvorena je i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s priključnim vozilima i motocikle na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika; na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja; državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99); lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici: Lički Osik-Karlobag; DC42 u mjestu Poljanak; DC218 Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Srb-Otrić: ŽC5217 Donji Lapac-Mazin-Bruvno; na svim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice.

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje; državna cesta DC27 Gračac-Obrovac-Karin; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Krčki most; Paški most.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle.

Zbog psa koji je uočen na autocesti A11 na čvoru 5 - Buševec u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

U pomorskom prometu nema poteškoća.