smještaj za 108 osoba

Klima, TV, internet... Zavirite u moderni studentski dom u Vukovaru od 23 milijuna kuna

18.09.2018 u 12:19

Bionic
Reading

Vukovarski studenti od jeseni se useljavaju u novoizgrađeni Studentski dom 'Leopold'. Prvi je to studentski dom uopće na vukovarskom Veleučilištu 'Lavoslav Ružička'. Izgradnja i opremanje koštali su gotovo 23 milijuna kuna, a u njemu će svoj ležaj pronaći 108 studenata

Vukovarski studenti od ove jeseni više neće morati u privatni smještaj. Novoizgrađeni Studentski dom 'Leopold', čiji su izgradnja i opremanje koštali gotovo 23 milijuna kuna, što je financirano novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj, svoja vrata će im otvoriti ovoga listopada.

Studentski dom 'Leopold' dio je Centra za studentski standard Veleučilišta 'Lavoslav Ružička' u Vukovaru. Prostire se na 2300 četvornih metara, a u njemu će svoj ležaj imati 108 studenata raspoređenih u 50 dvokrevetnih te osam jednokrevetnih soba koje se nalaze u prizemlju te dva kata zgrade, kaže tportalu Slobodan Stojanović s vukovarskog Veleučilišta 'Lavoslav Ružička'.

Studenti će boraviti u klimatiziranim sobama s kupaonicom, a opremljene su i mini kuhinjom, televizorom, imaju internetski pristup, kao i radni prostor. Dvije dvokrevetne sobe prilagođene su potrebama osoba s invaliditetom.

U Studentskom domu 'Leopold' nalazi se i informatički kabinet, odnosno učionica opremljena računalima, pisačem i internetskim pristupom, a stanarima će biti na raspolaganju i zajednički dnevni boravak za druženje. Studente u prvom vukovarskom studentskom domu čeka i praonica te glačaonica rublja opremljena profesionalnim perilicama i sušilicama, kao i uređaji za glačanje.

  • +3
Novoizgrađeni Studentski dom 'Leopold' u Vukovaru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Veleučilište 'Lavoslav Ružička' Vukovar

Na krovu zgrade smještena je solarna elektrana, čime se osigurava korištenje obnovljivih izvora energije, a istovremeno doprinosi zaštiti okoliša.

Studenti će u ovom domu imati i mogućnost najma pet električnih bicikala kao ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava, kažu tportalu s vukovarskog Veleučilišta 'Lavoslav Ružička'.

Izgradnja i uređenje trajali su protekle dvije godine, a prvi stanari trebali bi se useliti ove akademske godine. Natječaj će, napominju s Veleučilišta, biti otvoren koncem rujna na njihovim mrežnim stranicama, a dolazak prvih studenata očekuje se tijekom listopada.

'To je prvi studentski dom u Vukovaru, a studenti su do sada stanovali u privatnom smještaju', kažu na Veleučilištu 'Lavoslav Ružička', na kojem na tri preddiplomska stručna studija, Trgovina, Upravni studij i Fizioterapija te jednom specijalističkom diplomskom, Preventivna fizioterapija, studira ukupno 950 studenata.