na sjeveru

Kiše i poplave zahvatile talijansku pokrajinu Emiliju Romagnu, najmanje jedna žrtva

03.05.2023 u 14:22

Bionic
Reading

Najmanje je jedna osoba poginula u obilnim kišama i poplavama koje su zahvatile talijansku sjevernu regiju Emiliju Romagnu u zadnja 24 sata, izvijestili su lokalni mediji u srijedu

Stariji muškarac koji je vozio bicikl utopio se kada su ga odnijele vode izlivene rijeke u gradu Castel Bolognese, izvijestila je novinska agencija Ansa.

U obližnjem selu Fontanelice srušila se kuća. Vatrogasci su na Twitteru objavili da bi unutra mogla biti zarobljena jedna osoba.

Snimke koje su objavili vatrogasci pokazuju velike poplave na području između Bologne, glavnoga grada Emilije Romagne, i grada Ravenne na jadranskoj obali.

Rekli su da su izveli oko 400 akcija spašavanja te evakuirali desetke ljudi.

Željeznički operater Trenitalia priopćio je da je nekoliko usluga obustavljeno zbog vremenskih uvjeta i da su brojne ulice zatvorene.

Obilna kiša zahvatila je to područje nakon višemjesečne suše koja je izazvala zabrinutost zbog niskog vodostaja rijeke Po, najveće talijanske rijeke, koja teče od zapada prema istoku kroz sjeverni dio pogođene pokrajine.

Šef talijanske agencije za civilnu zaštitu rekao je da putuje u područje pogođeno poplavama, a ministar okoliša Gilberto Pichetto Fratin obećao je pomoć.