prognoza

Kiša na Jadranu, meteoropati se žale na umor i glavobolju

19.11.2019 u 06:44

Bionic
Reading

Promjenljivo je oblačno uz sunčana razdoblja. Povremene kiše bit će na Jadranu, tijekom dana češće na sjevernom, a navečer na južnom dijelu

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na istoku povremeno umjeren jugoistočni, predviđa Državni hidrometeorološki zavod.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo, lokalno s olujnim udarima, prema večeri slabjeti. Najviša temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 19 °C.

Manjak energije i koncentracije

Vrijeme će i dalje imati razmjerno nepovoljan utjecaj na većinu meteoropata i kroničnih bolesnika, uz nešto izraženije tegobe uz Jadran nego u unutrašnjosti. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, smanjenu koncentraciju i manjak energije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane vremenskim utjecajem pa im se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora.

U srijedu pretežno oblačno uz kišu, na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom. Potom promjenljivo oblačno, u unutrašnjosti uglavnom suho, a na Jadranu i dalje mjestimice uz kišu, osobito na sjevernom dijelu. Na kopnu vjetar većinom slab, u četvrtak povremeno jugozapadnjak.

  • +3
Jako jugo stvara velike valove i plimu na splitskoj rivi Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo, u srijedu i južni vjetar, na sjevernom dijelu i bura. Temperatura zraka malo niža, no i dalje iznad prosjeka za doba godina.

Odroni u Posedarju Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin