vrijeme

Kiša i pljuskovi, udari vjetra, a onda nova promjena vremena. Evo što kaže prognoza

25.09.2023 u 08:47

Bionic
Reading

U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a uglavnom poslijepodne uz sunčana razdoblja. Na Jadranu većinom sunčano, ponegdje umjerena naoblaka, a na jugu je moguće malo kiše ili pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, mjestimice na udare i jak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak

Na Jadranu bura, ponegdje jaka s olujnim udarima, posebno podno Velebita, a na jugu od sredine dana slab do umjeren jugozapadnjak, ponegdje i jugo. Najviša dnevna temperatura između 16 i 21, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 22 do 27 °C.

U utorak većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ponegdje umjerena naoblaka uz mogućnost i za malo kiše, a ujutro može lokalno biti magle. Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje s jakim, podno Velebita i olujnim udarima, a poslijepodne na srednjem i južnom dijelu ponegdje jugozapadnjak.

  • +3
Cres: Olujno nevrijeme na sjevernom Jadranu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 °C, u gorju malo niža.

Pretežno ili djelomice sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar slab, u srijedu do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Umjerena i jaka bura, u Velebitskom kanalu s olujnim udarima, postupno će oslabjeti, a od srijede će u Dalmaciji popodne prolazno puhati sjeverozapadni vjetar. Najniža i najviša dnevna temperatura uglavnom bez promjena.