NEPRISTOJNI GRADONAČELNIK

Kerum izbjegava čak i izvještaj o svom radu

24.10.2012 u 12:58

Bionic
Reading

Kako se i očekivalo, splitski gradonačelnik Željko Kerum ponovno se nije pojavio na sjednici Gradskog vijeća, a sasvim je izvjesno da neće biti dovoljno pristojan ni da osobno podnese izvještaj o svome radu u prvih pola godine, o čemu će splitski vijećnici raspravljati pri kraju dnevnog reda

Rezime rada gradonačelnika zakonska je obveza, pa se dva puta godišnje splitskom parlamentu predstavi nekoliko stotina stranica dokumenta koji u stvarnosti predstavlja tek bespotrebno trošenje papira: ondje su navedeni hektari zalivenih zelenih površina u prvih šest mjeseci, broj uklonjenih uginulih životinja i slične sitnice, no u prethodnim mandatima gradonačelnici su se morali dobro uznojiti kako bi izdržali raspravu i preživjeli baražnu vatru opozicije. Kerumov recept puno je jednostavniji - on se u vijećnici jednostavno ne pojavljuje.

Gradonačelnik Splita, inače, posljednji put se pojavio u javnosti 16. rujna, u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2', a ni nekoliko mjeseci prije toga nije ga bilo ni za čuti, ni vidjeti. U zgradi gradske uprave posljednji put viđen je u lipnju pa se čini da su točne neslužbene informacije da se upravo u to doba zarekao da 'njegova noga više neće kročiti u zgradu Banovine'.

No izgleda da itekako dobro prati što se događa i diktira događanja, pa će jedan od njegovih gradskih vijećnika Pero Čenić danas biti imenovan direktorom gradske tvrtke Parkovi i nasadi. Dakako, bez javnog natječaja.

Splitsko Gradsko vijeće danas će konačno raspravljati i o raskidu ugovora o gradnji Spaladium arene, a s nekoliko mjeseci zakašnjenja na dnevni red je ponovno došlo imenovanje intendanta Hrvatskog narodnog kazališta. Budući da je zbog aljkavosti predsjednice Nevenke Bečić istekao zakonski rok i tako propao peti po redu natječaj, Vijeće će vjerojatno imenovati vršitelja dužnosti intendanta i raspisati novi natječaj.