TKO JE PRIHOD, A TKO RASHOD

Kerum: 'HDZ je ucijenio Ćiru, a Opara me stalno gleda u facu i provocira'

02.06.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Posljednjeg dana predizborne kampanje kandidat za splitskog gradonačelnika Željko Kerum optužio je HDZ i Andru Krstulovića Oparu da se 'koriste nemoralnim i nečasnim radnjama', da im je u protekla dva tjedna jedini cilj bio 'ocrniti Keruma', te da se na ovotjednom incidentnom duelu dvojice kandidata dogodila 'klasična režija kojom žele prikazati da je Kerum primitivac i divljak koji ne može voditi Split'

On smatra da se HDZ koristi snagom i moći velike stranke, da utječe na sve najvažnije medije u kojima 'unaprijed znaju kakve će biti naslovnice', a optužio ih je i da su ucijenili Ćiru Blaževića - koji je ovog tjedna odustao od potpore Kerumu i javno pozvao Splićane da glasuju za Krstulovića Oparu.

'Ćiro je senilan čovjek, prešao je na stranu HDZ-a i naštetio sebi... Jedan dan poziva za Keruma, a drugi dan za Oparu, znači da ne zna šta priča i da je 'kaputt'. Žao mi ga je, ali poštujem njegovu starost i senilnost', kazao je Kerum.

Smatra da je kampanju odradio pristojno i fino, te se još jednom ispričao novinarki HTV-a Ivani Šilović koju je jednom prigodom izvrijeđao i prijetio gubitkom posla. 'To je bilo u afektu, to nije bilo OK', priznao je, kazavši kasnije i da svoje emocije i eksplozivnost ne može obuzdati.

Premda tvrdi da je spreman koalirati sa svima, pa i HDZ-om, u tu kvotu Kerum ne uključuje Andru Krstulovića Oparu i šefa gradskog ogranka Petra Škorića - njima je, kaže, cilj 'svim sredstvima osvojiti Split' i tako nastaviti živjeti na državnim jaslama, s golemim plaćama, naknadama od nadzornih odbora i namještanja poslova tvrtkama od kojih uzimaju proviziju.

'S Oparom sigurno nema ni razgovora ni koalicije i čak bi bilo bolje da idu novi izbori, nego da on postane gradonačelnik. Iskompromitiran je od A do Ž! On mene konstantno gleda u facu i provocira, unosi mi se u lice...', požalio se Kerum.

Predviđa da će ipak uspjeti pobijediti na nedjeljnim izborima jer će građani izabrati 'splitskog, a ne zagrebačkog kandidata'.

'Ja sam kandidat građana Splita, a on je instaliran iz Zagreba. Ja sam donator od 1992. godine, a on je na državnim jaslama! Ja sam prihod, a on je rashod! Šta je to on pokazao u kulturi? I kad je napravio završni račun? Nikad, ni on ni njegov šef!', zaključio je Kerum.