BURNO SUČELJAVANJE U SPLITU

Opara zgrožen divljaštvom, Kerum se ispričao iako 'nije kriv'

31.05.2017 u 16:16

Bionic
Reading

Nakon teškog verbalnog napada Željka Keruma, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i predstavnicima braniteljskih udruga obišao je postav budućeg Muzeja Domovinskog rata i incident prokomentirao kao 'nečuveno barbarstvo i divljaštvo'. Kerum se, pak, u šturom priopćenju za medije ispričao za ispad i izrazio žaljenje što se to dogodilo

'Danas sam bio izložen nečuvenom divljaštvu i barbarstvu osobe koja je vjerojatno izgubila izbore, pa se koristi nikad viđenim vokabularom i prostaštvom koje je vrlo teško trpjeti. Radi dostojanstva mene i moje obitelji, ali i građana koji ne moraju slušati takve uvrede i gnjusne laži - koje uopće ne želim komentirati - tog čovjeka više ne želim vidjeti u blizini. Neka građani dobro promisle kome žele dati glas: za pristojan i tolerantan grad radišnih ljudi ili onih koji se koriste rječenikom neprimjerenim civiliziranom svijetu', kazao je Krstulović uoči susreta s Krstičevićem.

O sudskoj tužbi protiv Željka Keruma još će razmisliti.

Iz njegova stožera objavili su da je 'Kerum jasno i glasno pokazao svoje pravo lice' te da se na sučeljavanju u Slobodnoj Dalmaciji nisu koristili argumenti i rasprave o programu, nego da se dogodilo 'ludilo poraženog čovjeka koji se sa svojim neuspjesima očito ne zna nositi'.

'Pod rizikom da se sljedeće sučeljavanje ne bi pretvorilo u još jedan divljački Kerumov ispad, ne želim građane Splita, svoju obitelj, a ni sebe izlagati ludilu tog čovjeka, te otkazujem sva planirana sučeljavanja', stoji u Krstulovićevoj pisanoj izjavi, uz napomenu da ostaje na raspolaganju medijima i građanima.

Željko Kerum, pak, oglasio se s četiri kraće rečenice kojima najprije govori da 'stoji iza svega što je govorio na sučeljavanju', te da nije odgovoran zato što je netko 'neovlašteno i protuzakonito snimao prepirku i ono što je rekao u četiri oka, a zatim sve skupa pustio u javni prostor'.

'Ja to u javnom prostoru nikada ne bih izrekao, a svakoga dana sam imao priliku. Žao mi je što se to dogodilo. Bez obzira na to što za objavu nisam odgovoran, ispričavam se svima koji se zbog toga osjećaju povrijeđeno', napisali su iz Hrvatske građanske stranke u Kerumovo ime.

Sam Kerum nakon incidenta odlučio je izbjegavati medije, njegovi suradnici poručili su da 'do daljnjeg nema izjava'.