INCIDENT NA SUČELJAVANJU

Kerum: Strahovao sam da me Opara ne opara nožem

01.06.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnički kandidat Željko Kerum (HGS) dan nakon što je na sučeljavanju brutalno izvrijeđao protukandidata Andru Krstulovića Oparu (HDZ) javnosti se obratio priopćenjem u kojem navodi da je jako potresen i žalostan zbog jučerašnjeg (srijeda) incidenta

Kerum navodi da je osjetio potrebu da iznese istinu koja se može vidjeti u videu. Tvrdi da je naivno prihvatio sučeljavanje.

'Prilikom izlaska iz kuće, žena mi govori: 'Nemoj ići na sučeljavanje, upravo sam doznala ankete, vodiš s 45 posto, a Opara 41 posto, namještaju ti igru!' Kažem: 'Obeća sam doći' - i odem na sučeljavanje. Sada se zbog toga grizem!', napisao je Kerum. Navodi da je prije sučeljavanja, koje je organizirala Slobodna Dalmacija, zvao urednika i pitao hoće li ono biti objektivno, na što mu je odgovoreno da hoće. Kerum objašnjava da ga je Opara od početka 'gledao agresivno'.

'U pogledu mu se vidila suluda mržnja. U izlaganju sam bio puno bolji, uvjerljiviji, konkretniji i jasniji, prolazi 50 minuta, Opara me provocira, pita što ga ne gledam u oči (znate one baze šta me gledaš, šta me ne gledaš). Izbjegavam provokaciju i govorim uredniku da vrijeme istječe, da se držimo teme ili idem, emisija se nastavlja, Opara i dalje provocira i vrijeđa', prisjeća se Kerum.

Opravdava se da je upozoravao Oparu da prestane ili će i on njega početi vrijeđati. Kerum naglašava da Opara nije htio prestati i počele su uvrede.

'Urednik vidi da novinari ne mogu kontrolirati situaciju i završava emisiju. Prestaje snimanje, skidam mikrofon, Opara se diže, unosi mi se licem u lice! Računam da će me udariti. Kroz glavu mi prolazi priča kako je njegov predak u polju oparao nožem susjeda, tako su i dobili obiteljski nadimak Opara! Izmičem se i kažem: 'Što gledaš? Dat ćeš kroše?' On viče: 'Snimajte, snimajte!' Napuštam prostoriju i promrmljam: 'pederčino'. Evo, dragi sugrađani, na koji način odrađuju izjavu premijera Andreja Plenkovića da će sve učiniti da dobiju Split!', zaključio je Kerum.