IZGUBIO ŽIVCE

Incident: Kerum fizički prijetio Krstuloviću Opari! Poslušajte teške uvrede

31.05.2017 u 14:30

Bionic
Reading

Sučeljavanje kandidata za splitskog gradonačelnika Željka Keruma i Andre Krstulovića Opare, održano u srijedu prijepodne u prostorijama Slobodne Dalmacije, izrodilo se u pravi skandal: na koncu nervozne rasprave Kerum je prema Krstuloviću sasuo niz brutalnih uvreda, te zaprijetio da će mu 'opaliti kroše'. Situacija je bila na rubu fizičkog incidenta

Više svjedoka ovog događaja za tportal je potvrdilo da je gradonačelnički kandidat potpuno izgubio živce i koristio izraze poput 'pljačkaš', 'curica', 'tetkica', 'kreten' i 'prostitutka iz Milana'.

Slobodna Dalmacija, koja je organizirala sučeljavanje, navodno će uskoro objaviti snimku cijelog događaja.

Iz Kerumova stožera za tportal su kazali da se 'u službenom dijelu debate ništa nije dogodilo', dok su suradnici Andre Krstulovića Opare potvrdili incident i najavili da će se oglasiti priopćenjem.

Slobodna Dalmacija objavila je video snimku cijelog sučeljavanja na YouTubeu, a možete je pogledati u nastavku. 

Autor: Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija objavila je i audiosnimku incidenta na samom kraju. Na njoj se čuje kako, u trenutku kad su se kamere isključile i skidali mikrofoni, Kerum Krstuloviću govori kako se 'prostituirao u Milanu' i proglašava ga 'budalom', a potom i dobacuje: 'Šta me gledaš, hoćeš li kroše, majmune glupi'.

Na izlasku iz dvorane vidno iznerviran dobacio mu je: 'Pederčino'.

Okidač za Kerumov bijes bilo je Krstulovićevo višekratno upozoravanje na goleme dugove koji su ostali iza Kerumovih tvrtki, a koji navodno dosežu čak 1,7 milijardi kuna. Tijekom sučeljavanja ovaj je u jednom trenutku čak izvadio podeblji popis Fine iz kojeg je to vidljivo.

Vrlo nervoznu reakciju izazvalo je i kurtoazno pitanje na kraju debate, o prognozi rezultata nedjeljnih izbora: Krstulović je odgovorio da 'nije kladioničar ili kockar i da ne provodi večer uz pokeraške karte i rulet', pa stoga neće davati prognoze.

'Konstantno me provocira cijelo vrijeme. Ako ja idem na rulet, ja trošim svoj novac. Ali ja se u Milanu nisam prostituirao kao vi. Gospodine Opara, sram vas bilo! U nedjelju uvečer ću pobijediti, a ovog čovjeka ne želim ni vidjeti ni čuti jer je jako loš. Dno dna!', uzvratio je Kerum.

Na objavi kompletne snimke s uvredama, po tvrdnji glavnog urednika Slobodne Dalmacije Jadrana Kapora, inzisitrao je sam Andro Krstulović Opara. 

Kad su se stvari smirile Opara je kazao kako je zgrožen Kerumovim divljaštvom i barbarstvom dok je Kerum u nekoliko rečenica u priopćenju za javnost izrazio žaljenje zbog toga što je snimka iscurila u medije, ali ponovio da stoji iza svega izrečenog.