'ISTA META, ISTO ODSTOJANJE'

Kerum došao u Sabor, pa pobjegao za sat i pol!

23.04.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Iako se i dalje rijetko pojavljuje na radnom mjestu u gradskoj upravi Splita, splitski gradonačelnik Željko Kerum odlučio je doći na drugo radno mjesto - u Sabor

Dolazak u Sabor, u kojem ga nije bilo gotovo godinu dana, Kerum je najavio još prošli tjedan i danas je ispunio obećano. Prvo je održao sastanak novoosnovanog kluba zastupnika u kojem osim njegove sestre Nevenke Bečić sjedi bivša članica HDZ-a Jadranka Kosor. Novinarima je odmah najavio da će ga češće viđati u Saboru.

'Sad imamo klub zastupnika pa ćemo imati veće mogućnosti za funkcioniranje, priču, razgovore, rasprave i sve. Uglavnom, stalno ćete me viđati kad budu sjednice Sabora', poručio je Kerum.

Upitan jesu li za njegov povratak u Sabor zaslužni skori lokalni izbori, Kerum je poručio da se to može i tako tumačiti.

'Ja imam svoj interes. Ako narod misli da su lokalni izbori razlog, nema veze, zašto ne bi to mislio', rekao je Kerum, poručivši da prije nije dolazio u Sabor, ali da je radio na terenu.

Govoreći o lokalnim izborima, kazao je da on kao kandidat za gradonačelnika i njegova sestra kao kandidatkinja za županicu dobro stoje u anketama.

'Napravili smo velike stvari za Split u mom mandatu. U četvrtak otvaramo Zapadnu obalu, a tako nešto nije se dogodilo gotovo stotinu godina, otkad je Franjo Jozef napravio zadnji metar Rive', kazao je Kerum.

Poručio je da se šalio kada je jučer kazao da će pobijediti u prvom krugu. Svjestan je Kerum da je puno kandidata, no smatra je da po anketama situacija ista kao i 2009.

'Znači, ista meta - isto odstojanje. Kerum, SDP, HDZ. Takva vam je situacija u Splitu. Živili!', zaključio je Kerum.

U samom Saboru Kerum se nije dugo zadržao, tek sat i pol, pa je već oko 11 otišao na 'ugovorene sastanke', no, kako doznajemo, viđen je na kavi na Cvjetnom trgu.

Iako je Kerum obećao i da će stati za saborsku govornicu, sestra Nevenka Bečić savjetovala mu je da ipak ne održi govor jer je 'umoran'. 'Umoran je, sinoć je vozio, pa vozio, pa gostovao u jednoj emisiji, ali dolazit će on u Sabor, nema to veze s lokalnim izborima', kazala je Bečić.