TRUMPOV ŠEF KABINETA

Kelly preuzeo dužnost, cilj mu je uvesti redu u Bijelu kuću

31.07.2017 u 19:46

Bionic
Reading

Novi šef kabineta predsjednika Donalda Trumpa John Kelly preuzeo je u ponedjeljak svoju novu dužnost, a cilju mu je uvesti red u administraciju nagriženu neuspjesima i razjedinjenu borbama za moć

Predsjednik SAD-a pohvalio je svog novog šefa kabineta za izbjegavanje proturječja dok je bio na čelu ministarstva domovinske sigurnosti i nadgledao sigurnost granica.

Trump je pohvalio Kellyja, umirovljenog generala, za njegov rad u ministarstvu domovinske sigurnosti i smanjenje broja osoba koje ilegalno prelaze južnu granicu SAD-a, te provedbu zabrane ulaska za izbjeglice i državljane nekoliko većinski muslimanskih zemalja. 

"On će, nemam dvojbe, odraditi spektakularan posao kao predstojnik ureda", rekao je Trump novinarima u kratkoj izjavi u Ovalnom uredu nakon što je Kelly položio prisegu.

"S vrlo kontroverznom situacijom bilo je vrlo malo prijepora, što je po sebi doista zadivljujuće", rekao je Trump.

Očekuje se da Kelly  uvede više discipline u Trumpovu Bijelu kuću. Trump se nada, piše agencija AP, da će Kelly uvesti vojničku disciplinu u ured predsjednika.

Kelly je zamijenio Reincea Priebusa koji se nije uspio prilagoditi Trumpovom netradicionalnom vođenju administracije i tijekom svojih šest mjeseci na tom položaju suočavao se s unutarnjim borbama za moć.

Trump je prošlog tjedna objavio da će Kelly zamijeniti Priebusa nakon posebno kaotičnog tjedna u kojem njegov prvi zakonodavni prijedlog, reforma zdravstvenog sustava, nije uspio proći glasovanje u Kongresu.

"Zemlja je optimistična, i mislim da će general biti dodatni doprinos", odgovorio je Trump na pitanje novinara što će Kelly raditi drugačije.

A u jutarnjem tweetu naglasio je i da u Bijeloj kući ne vlada kaos.