preventivne mjere

KBC Split i i KBC Osijek potpuno zabranili posjete

26.02.2020 u 11:20

Bionic
Reading

U splitskoj bolnici od srijede su preventivno zabranjeni posjeti na svim odjelima, na oba lokaliteta Firule i Križine, doznaje se u ravnateljstvu bolnice. Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u srijedu je također izvijestilo kako su posjete u toj zdravstvenoj ustanovi do daljnjeg zabranjene

'Da, točno je da smo od danas zbog preventivnih mjera, odnosno zbog gripe i koronavirusa, odlučili ne dopuštati posjete bolesnicima. Ta mjera će na snazi ostati do daljnjega', rekli su Hini iz KBC-a Split.

Takva odluka vodstva splitske bolnice je očekivana s obzirom da je gripa na svom vrhuncu, ali i zato što su u Hrvatskoj zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebu.

'Zabranjuju se posjete u Kliničkom bolničkom centru Osijek zbog trenutne epidemije gripe te sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja aktualnih respiratornih infekcija', stoji u kratkoj obavijesti.

Obavijest su potpisali ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić i predsjednik Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija Domagoj Drenjančević.

  • +35
Trajekt iz Italije uplovio u Split s posebnim mjerama zaštite od koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa: