nakon potresa

KB Dubrava spremna za prijem 30-ak bolesnika iz Petrinje i Siska

29.12.2020 u 16:35

Bionic
Reading

U KB Dubrava dodatno su mobilizirani liječnici i medicinske sestre i spremni su prihvatiti 30-ak covid pozitivnih pacijenata iz potresom pogođenih područja, izjavio je u utorak v.d. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić.

Sve je spremno za prijem covid pozitivnih pacijenata iz Siska i Petrinje. Prihvatit ćemo deset pacijenata na respiratoru i 20-ak pacijenata koji su na terapiji kisikom. Za to su dodatno mobilizirane sestre i liječnici koji su u pripravnosti, izjavio je Lukšić za N1 televiziju.

Bolnička zgrada se ljuljala tijekom potresa, no bolnica je funkcionirala normalno bez prekida u opskrbi električnom energijom.

"Postoji strah od zastoja u opskrbi električnom energijom o kojoj su ovisni respiratori. Zasada sve funkcionira dobro, spremnici za kisik su u redu i transport kisika je neometan", rekao je Lukšić.

Video: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

U zadnjih nekoliko dana nisu imali veći priljev covid bolesnika, tako da u bolnici ima slobodnog mjesta i respiratora koji će dobro doći za zbrinjavanje bolesnika iz Petrinje i Siska.

  • +18
Posljedice razornog potresa u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

"Transport intenzivnih bolesnika bit će složen, jedan dio njih bit će prebačen helikopterima, drugi uz pomoć vojske u pratnji liječnika i anesteziologa", pojasnio je Lukšić.

Očekuje da će i dodatni pacijenti biti dobro zbrinuti te poručuje da je sve spremno za njihov prijem.