DRAMA U VINKOVCIMA

Kaznena prijava i pritvor osumnjičenoj za prijetnju bombom kod škole

20.10.2023 u 22:17

Bionic
Reading

Protiv 37-godišnjakinje koja je u četvrtak prijetila da će na vinkovačku osnovnu školu Bartola Kašića baciti bombu, policija je podnijela kaznenu prijavu te je osumnjičena večeras predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Iz policije navode kako su, nakon što su u četvrtak u 15 sati zaprimili dojavu da je ženska osoba prijetila u blizini osnovne škole u Vinkovcima, policajci promptno reagirali. Ostvarili su suradnju s odgovornim osobama osnovne škole i nadležnog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad te u 16,50 sati u prostorije policije priveli 37-godišnjakinju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Nad 37-godišnjakinjom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja kako je 19. listopada oko 13,40 sati u dvorištu vinkovačke osnovne škole uputila ozbiljnu prijetnju napadom opasnim sredstvom na školu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, u domu osumnjičene 37-godišnjakinje je temeljem sudskog naloga provedena pretraga, navode iz policije.

Iz Osnovne škole Bartola Kašića izvijestili su kako je u četvrtak ženska osoba, po navodima nekoliko učenika, došla u školsko dvorište i izjavila kako će baciti bombu na školu o čemu je škola odmah izvijestila policiju.