KBC SPLIT

Kazna kirurgu koji je odbio operirati pacijenta jer će 'ionako umrijeti'

19.02.2014 u 14:40

Bionic
Reading

Nakon što su dobili službeno izvješće o sastanku na Ortopediji Uprava Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split primjereno će sankcionirati ortopeda koji je proteklog tjedna teško bolesnog pacijenta od malignog oboljenja odbio operirati pravdajući se da će 'ionako umrijeti', neslužbeno se doznaje danas u splitskom KBC-u

O incidentu su danas raspravljali sanacijski upravitelj KBC-a Kolja Poljak, šef Ortopedije Željko Matutinović i predstojnik Klinike za kirurgiju Zdravko Perko, te su odlučili da se ortopeda kazni.
Sanacijski upravitelj Poljak izjavio je medijima da su krajnje ozbiljno pristupili problemu i sve će riješiti tako da više nikome ne padne napamet sličan postupak.

U bolnici je potvrđeno da je pacijent ipak operiran, te mu je pružena potrebna zdravstvena skrb. Do završetka postupka ortoped i dalje obavlja svoj posao. Neslužbeno se doznaje da dosad nije bilo nikakvih prigovora na njegov rad.


O kazni će odlučiti predstojnik Klinike za kirurgiju Zdravko Perko koji nije želio javno komentirati incident u bolnici.

Sporni događaj zbio se krajem prošlog tjedna kada je ortoped na stručnom kolegiju Odjela za ortopediju odbio obaviti operaciju prijeloma natkoljenične kosti, pravdajući se kako njega čekaju drugi pacijenti koje je naručio na operaciju. Naposljetku je 75-godišnjeg pacijenta, koji je patio od jakih bolova, operirao drugi liječnik.