AKCIJA ŠTOVATELJA ISUSA

Katolička crkva na sudu jer 'zlorabi kršćanstvo'

07.12.2009 u 10:46

Bionic
Reading

Na Upravnom sudu u Freiburgu za desetak dana povest će se rasprava o prirodi kršćanstva u Katoličkoj crkvi. Za srijedu, 16. prosinca, zakazana je sudska rasprava na temelju tužbe koju je udruga Slobodni kršćani podnijela protiv Katoličke crkve zbog toga što 'opetovano čini suprotno od onoga što je Isus, veliki učitelj slobode, htio i naučavao'

Udruga Slobodni kršćani nema ništa protiv toga da se crkveni koncerni zovu, primjerice, katoličkima ili luteranskima, ali došlo je vrijeme da 'konačno prekinu stoljećima dugo krivotvorenje etikete zloupotrebom imena Isusa Krista'.

Akciju su poveli 'slobodni kršćani Kristovog govora na Gori u svim kulturama svijeta'. U pismu iz kolovoza, šestorica njihovih predstavnika - teolog i bivši evangeličko-luteranski župnik Dieter Potzel, liječnik Peter Thurneysen, novinari Matthias Holzbauer Alfred Schulte te pravnici Gert-Joachim Hetzel Christian Sailer osporili su Rimokatoličkoj crkvi korištenje imena 'kršćanski', pozivajući katoličke biskupe Njemačke, prvenstveno Roberta Zollitscha iz Freiburga, predsjedajućeg Njemačke biskupske konferencije, da se službeno odreknu tog imena. S obzirom da se nisu očitovali na zahtjev, pokrenuta je sudska tužba, izvještava udruga David

U pismu na pet stranica i opširnoj dokumentaciji šestorica tužitelja obrazlažu zašto je s njihovog stajališta Crkva izgubila pravo nazivati se 'kršćanskom'. Između ostalog, suprotno učenju Isusa iz Nazareta gomila moć i bogatstvo ('dok su milijuni ljudi bez posla i pate od siromaštva'), unatoč golemom bogatstvu 'tovi' se od države milijardskim subvencijama, opravdava ratove i nasilje te zastrašuje ljude navodno 'vječnim paklom'.

Prisilni celibat, krštenje dojenčadi, mržnja prema spolnosti i ženama, seksualni zločini svećenika, 'izdaja životinja' - lista crkvenih grijeha je dugačka i seže sve do neposredne sadašnjosti, poručuju Slobodni kršćani, napominjući da je Vatikan najveći ratni huškač, da je bogatstvo Crkve krvarina, da je Papa lažni Sveti Otac i navjestitelj zla, da djeca i mladi postaju robovi svećenika pedofila te da Isus nije htio svećeničku kastu.