MIROVINSKI SUSTAV NA KOLJENIMA

Katastrofalan omjer radnika i umirovljenika

tportal

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadic

Omjer broja radnika i umirovljenika, koji je jedan od glavnih pokazatelja održivosti mirovinskog sustava, zabrinjavajuće se mijenja već iz mjeseca u mjesec. Gašenje radnih mjesta u krizi srušilo je taj nepovoljni omjer u rujnu 2009. na jednog umirovljenika na 1,35 zaposlenih

Jednog umirovljenika trenutno uzdržavaju svega 1,32 zaposlena. Pokazuju to podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za mirovine u studenom 2009. godine. Omjer broja radnika i umirovljenika, koji je jedan od glavnih pokazatelja održivosti mirovinskog sustava, zabrinjavajuće se mijenja već iz mjeseca u mjesec. Gašenje radnih mjesta u krizi srušilo je taj nepovoljni omjer u rujnu 2009. na jednog umirovljenika na 1,35 zaposlenih. Već u listopadu je pao na daljnjih 1,33 zaposlena, javlja Jutarnji list.

Na dnu ljestvice

Budući da će, prema procjenama stručnjaka, i prvi dio 2010. godine donijeti daljnji gubitak radnih mjesta i rast nezaposlenosti, treba očekivati da će se taj nepovoljni omjer još više srozati. Hrvatska se tako sve više bliži financijski neodrživoj situaciji u kojoj će jednog umirovljenika uzdržavati samo jedan radnik. Na uzbunu zvoni kada se taj omjer spusti ispod tri radnika na jednog umirovljenika.

Premda su i ostale europske zemlje zbog demografskog problema starenja stanovništva opterećene istim problemom, Hrvatska je u grupi zemalja s najnepovoljnijim omjerom. Ispod nas su, naime, samo Mađarska, Bugarska i Rumunjska. Cipar i Nizozemska pak imaju najpovoljniju situaciju jer jednog njihova umirovljenika uzdržavaju 3,33 zaposlena. U Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj i Italiji taj je omjer već pao ispod dva zaposlena na jednog umirovljenika.

Iz mjeseca u mjesec pada i udio prosječne mirovine u prosječnoj plaći u državi koji trenutno iznosi 41,11 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi