IZDRŽAO - JEDNU UTAKMICU

Karlovac potjerao Ganjtu zbog vrijeđanja igrača

02.03.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Trener prve momčadi hrvatskog nogometnog prvoligaša Karlovca Krešimir Ganjto smijenjen je s te funkcije zbog nedoličnog ponašanja, omalovažavanja igrača i lošeg odnosa prema nadređenima, priopćeno je iz kluba

Odlučila je tako Uprava na čelu s predsjednikom kluba dr. Amirudinom Talakićem na sjednici održanoj sinoć. U skladu s dugoročnim planom okretanja prema domaćim snagama i u igračkom i u trenerskom kadru, momčad će na sutrašnjoj utakmici u Vinkovcima protiv Cibalije voditi pomoćni trener Sanjin Lucijanić.

Kapetan momčadi Matija Štefančić je u razgovoru za Hinu na pitanje jesu li točni medijski napisi da je Ganjto vrijeđao nogometaše na poluvremenu utakmice s Dinamom, odgovorio da se u svlačionici nije događalo ništa loše, ništa nesportski i da ne zna o čemu bi tu bila riječ.

Sportski direktor Zoran Rodić pojasnio je da se na postupanje trenera Ganjta na poluvremenu utakmice protiv Dinama, ali i ranije usmeno i pismeno žalila grupa nogometaša, te da su i Rodić i Uprava razgovarali s igračima i s pomoćnim trenerima te zaključili da je rad trenera Ganjta demotivirajući.

'Mi protiv Dinama nismo očekivali pobjedu, a pri rezultatu 0:0 na poluvremenu uz dodatnu motiviranost mogli smo i pobijediti, ali trener se u svlačionici okomio na neke igrače, vrijeđao ih i psovao, a to je neprimjereno i nedolično jednog prvoligaškog trenera,' kazao je Rodić uz napomenu da su i mlađi i iskusni i dobri i manje dobri igrači prije svega ljudi.

Na pitanje nije li šteta što je Karlovac opet izgubio trenera i to stručnog, kako je Rodić ranije govorio o Ganjtu, Rodić je naglasio kako samovolja i aroganicija ne vode do motivacije i poništavaju stručnost.

'Ganjto je temperamentna osoba i uvijek sam stajao iza njega i branio ga. Ali za uspjeh kluba važne su sve komponente trenerskog rada i tehničko – taktički i psihološko poticajni. Netolerantnost koju je Ganjto ispoljavao u radu poništila je efekte stručnosti,' kazao je Rodić.