'odan u gospodinu'

Kardinal Bozanić uputio uskrsnu čestitku velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom: 'Nek' nam Bog...pritekne u pomoć, obrati srca i utješi sve koji pate'

07.04.2022 u 17:10

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak uskrsnu čestitku velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Sviatoslavu Shevchuku te još jednom izrazio blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini u teškim vremenima

"Idući prema skorim slavljima svetih vazmenih otajstava, obnavljam očitovanje blizine i solidarnosti Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini i ukrajinskomu narodu", napisao je kardinal Bozanić u čestitki.

Osvrnuo se i na ratna zbivanja u Ukrajini.

"Vijesti o ratu koje dopiru do nas su zastrašujuće. Nastavljamo uzdizati svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira, dok istodobno prihvaćamo ljude koji nam dolaze bježeći od rata.

Nek' nam Bog, koji je jedini mogao tako duboko ući u ljudsku dramu, a da ne ostane zarobljen u tami smrti i grijeha, pritekne u pomoć, obrati srca i utješi sve koji pate.

Sjaj uskrsnoga jutra nek' rasprši svaku tamu i nadom rasvijetli naše dane", istaknuo je te zazvao blagoslov na ukrajinski narod.

"Svetosti, žarko zazivajući Boga za Vaš narod i za sve koji pate, u molitvenome Vam zajedništvu čestitam Vazam u Kristu Uskrslome i srdačno Vas pozdravljam", napisao je kardinal Bozanić "odan u Gospodinu" nadbiskupu Shevchuku.