domišljati švicarci

Karantena s pet zvjezdica? I to postoji. Evo kako izgleda

04.04.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Lanac luksuznih apartmana u Švicarskoj nudi bogatim stanovnicima karantenu s pet zvjezdica uz privatnog dostavljača, liječnika i testiranje na koronavirus.

Le Bijou s 42 apartmana od kraja veljače primao je sve manje rezervacija kada su u zemlji zabilježeni prvi slučajevi zaraze novim koronavirusom, a epidemija se naglo širila susjednom Italijom.

Neki bogati gosti rezervirali su neuobičajeno duge boravke, po dva i više tjedana a mnogi su tražili i posjete liječnika.

"Shvatili smo da moramo ponuditi novu uslugu i što prije se prilagoditi. Tada smo ponudili apartmane-karantene", objasnio je suosnivač i vlasnik lanca Alexander Hübner, prenosi AFP.

Gosti koji žele poštivati upute o socijalnom distanciranju mogu doći u svoj luksuzni apartman bez susreta s portirom i osobljem tog lanca, mogu naručiti namirnice ili obroke koji će im biti dostavljeni pred vrata.

"Ako ste se zatekli u Švicarskoj i ako vam je određena samoizolacija, to je vjerojatno najbolje rješenje", kaže Hübner.

"Za takve uvjete zatočenja platit ćete papreno, oko 500 švicarskih franaka dnevno", rekao je.

  • +9
Luksuzni apartmani za karantenu Izvor: Profimedia / Autor: Le Bijou/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Za dodatnih 800 franaka dnevno, posjetit će vas liječnik i dva puta dnevno medicinska sestra. Za još 4800 franaka dnevno bit će vam osiguran 24-satni medicinski nadzor.

Testiranje na koronavirus stoji 500 franaka. Ali ispisivanje visokog iznosa na čeku ne podrazumijeva automatsko testiranje koje se vrši samo u slučaju ozbiljnih simptoma.

Hübner ističe da je u apartmane besplatno smjestio osam medicinskih djelatnika s prve linije borbe protiv koronavirusa.

Identitet gostiju je tajan, ali njegova internet stranica se hvali da su im gosti među ostalima bili suosnivač Applea Steve Wozniak i autor "Vukova s Wall Streeta" Jordan Belfort.

Alexander Hübner tvrdi da mu je prioritet zadržati 65 djelatnika i suradnika. Od početka krize kao potporu za nastavak rada primio je donacije i sam dao više od četvrtine svojih godišnjih prihoda.