BEZ GLOGOŠKOG NA LISTI

Karamarkovi aduti: Kervatin, Tuđman, Marić i Krstičević

19.10.2015 u 20:56

  • +5

Predstavnici stranaka Domoljubne koalicije predali kandidacijske liste

Izvor: tportal.hr / Autor: Maja Šurina

Bionic
Reading

Stranke Domoljubne koalicije, praćene hrvatskim zastavama i zastavama HDZ-a, predale su u poslijepodnevnim satima liste Državnom izbornom povjerenstvu. Na izborima, kako je novinarima nakon toga rekao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, očekuju pobjedu i natpolovičnu većinu u Saboru

'Očekujem uvjerljivu pobjedu. Ovo je koalicija koja se dokazala i dokazuje već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama. Ne vidim razlog da ne pobijedimo, liste su kvalitetne, i naše i naših koalicijskih partnera; imamo kvalitetan program, imamo lošu Vladu i ne vidim zašto ne bismo pobijedili. Pobijedit ćemo', kazao je Karamarko novinarima nakon predavanja listi.

Što se tiče mandata, Karamarko očekuje osvajanje natpolovične većine, odnosno njih 76. 'Nastojat ćemo da to bude i više, imamo jak teren te kapilarno jako dobro djelujemo', rekao je Karamarko.

Detalje o listama nije htio otkrivati, no potvrdio je da na njima neće biti Đure Glogoškog. 'Bilo je nekih razgovora, ali se nije realiziralo', kazao je Karamarko.

Prema listama Domoljubne koalicije, prvi u 1. izbornoj jedinici bit će Željko Reiner, drugi Davorin Mlakar, treći HSLS-ov Darinko Kosor, četvrta HDZ-ova Margareta Mađerić, a peti šef Kluba utemeljitelja Milan Kovač.

Listu u 2. izbornoj jedinici, što je iznenađenje, predvodi Miroslav Tuđman. Druga pozicija pripala je HSS-ovom predsjedniku Branku Hrgu, treći je šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, četvrti međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, a peti HDZ-ov Darko Sobota.

U 3. izbornoj jedinici prvi je šef krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, drugi je šef međimurskog HDZ-a Darko Horvat, treći HDZ-ov Anđelko Stričak, četvrti HRAST-ov Ladislav Ilčić, a peti HDZ-ov Josip Križanić.

Listu u 4. izbornoj jedinici predvodi glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, drugi je HDZ-ov Ivan Anušić, treća pozicija pripala je predsjedniku HSP AS-a Ivanu Tepešu, četvrti je HDZ-ov Josip Đakić, a peti je HDZ-ov Ivan Radić.

U 5. izbornoj jedinici protiv SDP-ovog Zdravka Ronka borit će se vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, kao prvi na listi Domoljubne koalicije. Drugi je HDZ-ov Pero Ćosić, treći saborski zastupnik Franjo Lucić, a tek četvrti je politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak. Na petom mjestu je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Kao što se i predviđalo, prvi na listi u 6. izbornoj jedinici je bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, kojem će podršku u borbi protiv SDP-ovog Borisa Lalovca pružati Goran Marić kao drugi na listi Domoljubne koalicije. Treću poziciju uzeo je Gordan Jandroković, četvrtu zagrebački župan Stjepan Kožić, a peti HDZ-ov Ivo Žinić. Na ovoj je listi na sedmoj poziciji i HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir.

Listu u 7. izbornoj jedinici predvodi karlovački gradonačelnik Damir Jelić, a na drugom mjestu je Gotovinin kum Željko Dilber. Na trećoj je poziciji Jasen Mesić, a na četvrtoj Domagoj Ivan Milošević te na petoj Željko Fiolić.

Listu u 8. izbornoj jedinici predvodi gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković. Drugi je javnosti nepoznat Anton Kliman, treći Lucijan Vukelić, četvrti HRAST-ov Dario Konta, a peta HDZ-ova Tomislava Zečević Pedić. Zanimljivo je da je šesta na listi predsjednica Blokiranih Miriam Kervatin dok je Međimurka Sunčana Glavak završila na osmom mjestu liste u jedinici koja obuhvaća Istru i dio Primorsko-goranske županije.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko predvodit će listu u 9. izbornoj jedinici, a iza njega redom slijede šefica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, bivši splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader te šef ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović.

Protiv Ante Kotromanovića u ime koalicije Hrvatska raste Domoljubna koalicija suprotstavit će umirovljenog generala Damira Krstičevića. Drugi na listi je splitsko-dalmatinski župan Zlatko Žervrnja, treći saborski zastupnik Branko Bačić, četvrti šef BUZ-a Milivoj Špika, a peti HDZ-ov Petar Škorić.

Listu u 11. izbornoj jedinici, odnosno listu za dijasporu predvodi Božo Ljubić dok je na drugoj poziciji HDZ-ov Ivan Šuker.